Ryssfobin används för att driva in Sverige i NATO

Ryssfobin används för att driva in Sverige i NATO

Vi står inför ett påstått hot om militär konflikt i Europa, där Ryssland anses vara hotet och den aggressiva parten. Det är en falsk bild som målas upp och frågan är vad syftet med denna falska bild är. Vem tjänar på att hetsen mot Ryssland ökar just nu?

Det påstås att Ryssland försöker utöka sina intresseområden och ta kontroll över sina forna landområden som förlorades efter Sovjetunionens upplösning. Exemplet på kriget i Georgien 2008 tas ibland upp som ”bevis” på att det stora mäktiga Ryssland invaderar det lilla svaga Georgien och därmed klargör ryssarnas intentioner på att återställa sitt välde som stormakt. Det är ju dock det enda exempel på militär intervention i annat land Ryssland gjort sig skyldig till och den som vet bakgrunden behöver inte oroa sig för att ryska imperiet är på väg att återställas.

Ej heller kan Ryssland beskyllas för aggression i fallet Ukraina eller Krim. Krim annekterades efter att invånarna först röstat om självständighet och därefter om att få anslutas till ryska federationen. Ett fullt rimligt åtagande då majoriteten är rysk och Krim endast tillhörde Ukraina under ytterst kort tid som ett resultat av administrativ indelning under tiden då Ukraina ingick i Sovjetunionen.

Detsamma gäller områden i östra och södra Ukraina. Områden som inte överhuvudtaget hade slavisk befolkning till en början och efter att ryska imperiet erövrade områdena började bosätta dem med framför allt rysk befolkning, inte ukrainsk. Det var även då som en del tysk befolkning bosatte sig i området samt en grupp estlandssvenskar.

Av rädsla att förlora Donbass med flera områden har regimen i Ukraina inte låtit dem rösta vilket dessvärre lett till väpnad konflikt. En konflikt som Ryssland hittills inte blandat sig i, vilket de egentligen skulle kunna ha gjort för att försvara den ryska befolkningen. Detta trots att konflikten pågått i flera år och att Väst hela tiden, sen dag ett påstått att ryssarna vilken sekund som helst kommer att invadera och annektera östra Ukraina.

I veckan som gått har vi dock fått höra att USA flugit in mängder av materiel, inkl. ammunition till Ukraina. Om inte det är att hetsa mot Ryssland så finns det inget som är det. USA bäddar för en konflikt. Det är USA som bakom kulissen drar i trådar och viskar i örat på folk för att elda på en situation som skulle kunna lösas fredligt. Men i stället rapporterades också i veckan om att Ryssland och Vitryssland har genomfört en militärövning tillsammans. Ja, detta är enligt svensk TV ett otvivelaktigt bevis på att Ryssland är den aggressiva parten och planerar ett anfall.

Då glömmer man bort att Sverige har haft NATO på besök och genomfört militärövning tillsammans med i norra Sverige mycket nära den ryska gränsen. Det är dock helt oskyldigt och inte alls hetsigt eller tecken på aggressivitet. Hyckleri på hög nivå är vad det är.

USA försöker expandera NATO till att omfatta hela Europa. Nu även Ukraina. De vill ha militärbaser och raketer så nära ryska gränsen att ryssarna ska se dem med blotta ögat. Även detta är höjden av hyckleri. Inget land i världen skulle frivilligt acceptera att ha en annan militärmakt precis utanför ytterdörren, inte minst USA själva som inte accepterar rysk (eller historiskt sett, sovjetisk) militärmakt på Cuba eller Venezuela.

Sverige är ett nyliberalt land som kryper för EU, USA och NATO. Vi gör oss själva en stor otjänst som leker med NATO och deltar i Västs hyperhycklande hetskampanj mot Ryssland.

Fred och frihet uppnår vi aldrig i Europa genom att hetsa mot brödrafolk och grannar och aldrig någonsin så länge vi låter USA styra och ställa. Sverige får aldrig någonsin bli en del i NATO.

Som alternativ ställer vi en europeisk militär försvarsallians. En som förutsätter att NATO upplöses och förbjuder amerikansk militär närvaro på europeisk mark. En allians som inkluderar alla Europas länder, inklusive Ryssland.

  • Nej till svenskt medlemskap i NATO!
  • Nej till svenskt samarbete med NATO!
  • Nej till svenskt deltagande i hetsen mot Ryssland!