Regeringens coronapolitik är olaglig och kränker mänskliga fri och rättigheter

Regeringens coronapolitik är olaglig och kränker mänskliga fri och rättigheter

Coronapolitik är någonting som Framåt Sverige inte kommenterat så mkt förut. Det vi har kommenterat har mest varit hur oerhört dålig vår beredskap visat sig vara i nödlägen vilket Coronaepidemin verkligen avslöjat med all önskvärd eller kanske snarare icke önskvärda tydlighet. Nu har det dock blivit väldigt svårt att inte uttala sig om de rent absurda idéerna som både vår regering och i förlängningen EU har uttalat sig om. På biografer, på vanliga arbetsplatser och kanske i framtiden på restauranger så kommer dessa pass att krävas. Ursula Von Der Leyen, EU-kommissionens ordförande har även uttryckt att hon vill införa obligatorisk vaccinering av individer, någonting som bryter emot EU-rättens egna lagstiftning i Artikel 3, punkt 1 som föreskriver tydligt: “Alla har rätt till fysisk och mental integritet.” Huruvida de andra länderna kommer rösta igenom detta återstår att se men dem politiker som är för tvångsåtgärderna tycks dessvärre vara fler än motståndarna.

Även i vår egen lagstiftning Direktiv 2004:51 så lyfts den personliga fysiska integriteten fram som en självklarhet. Vi kan såklart alla diskutera om hur allvarligt vi anser att Corona är, personligen anser jag att många personer överdriver åt bägge hållen. En del med våldsamma överdrifter, jämförelser med pesten eller Ebola odyl medans andra trivialiserar det för mkt och till och med ibland går över förnekelsens gräns genom att förneka viruset, någonting som jag också har väldigt svårt att ta på allvar då många människor dött av detta virus, ofta gamla och fysiskt svaga personer. Men vår empati som vi har för dessa människor och deras anhöriga får inte omvandlas till en så pass stor rädsla för viruset att vi är beredda att ge upp våra friheter och se mellan fingrarna på regelrätta lagbrott som vår regering och många regeringar i västvärlden just nu gör sig skyldiga till.

Vi får heller inte glömma klassperspektivet på detta. I år så fästes en riktigt vidrig affisch upp i SL-kollektivtrafik i Stockholm, dvs i allt ifrån Tunnelbanor, Bussar till färjor mm i hela Stockholm. På denna skylt uppmanas det som ni kan se att man inte ska resa kollektivt såvida man inte har en viktig samhällsfunktion. Bara detta visar på ett klassförakt utan dess like, vilka ska betala lönerna för människorna som måste resa kollektivt till och från sina arbeten? Inte lär det vara svenska staten i alla fall..

Att man ens kan komma på tanken att sätta upp en sådan skylt från politiker och höga myndighetschefers håll visar verkligen på den klyftan som idag finns mellan vardagsmänniskan och politiker. Politiker som inte inser det absurda att bara be en människa “utan ett samhällsviktigt arbete” att stanna hemma…

Denna hysteriska reaktion på ett virus med en ändå låg dödlighet är farlig för vår ekonomi, vårt samhälle, vår lagstiftning och dessa konsekvenser drabbar mest av allt vanligt folk. Det är lätt att dra paralleller till Marie Antoinettes berömda citat: “Låt de äta tårta!” För att inte åka med kollektivtrafiken kan man göra om man har ett välbetalt jobb där många uppgifter kan ske via zoom, där man har råd att ta Taxi till jobbet eller i alla fall ta sin egen bil och betala bilkostnaderna varje dag. Men för vanligt folk blir detta en fullkomligt omöjlig ekvation och privatpersoner har absolut inget skyddsnät emot detta!

Att fler partier, i synnerhet på vänsterkanten inte reagerat emot detta är en skam. När vi i framtiden kommer se hur många som blir lidande fysiskt, psykiskt och ekonomiskt på grund av dessa restriktioner så kommer även de mest hårdnackade restriktionsförespråkarna inse att vi har ett folkhälsoproblem på halsen som vi aldrig tidigare skådat i modern tid.

Framåt Sverige kan aldrig acceptera åtgärder som är samhällsfarliga ur både juridiska, ekonomiska och sist men inte minst folkhälsomässiga synpunkter där vanliga svenskar, främst arbetare kommer bli den grupp som får bita i det sura äpplet mest av alla.